Blog

Onneukbare vervelende feminist

Echt zo’n typische feminist. Twee maatjes te veel, scheert haar benen niet en is vast ook mega laks met het weghalen van het haar daar beneden. Dat stinkt vast, dus ze heeft geen persoonlijke hygiëne. Ze hoeft niet eens haar mond open te trekken om die feministische propaganda te spuien voordat mannen al besluiten dat ze onneukbaar is. 

Het resultaat van een paar weken wegblijven van scheermesjes.
Het resultaat van een paar weken wegblijven van scheermesjes.

Ik ben al zo lang als ik me kan herinneren een vrij harige vrouw. Mijn beenhaar was zelfs toen ik jong was al dik en zwart, evenals mijn bikinilijn en het haar onder mijn oksels. Vriendinnetjes die het over het scheren van hun oksels hadden, hadden daar misschien twee blonde plukjes haar zitten. Hetzelfde geldt voor mijn unibrow, die vroeg begon te groeien en er vervolgens af en toe met een scheermesje af werd gehaald door mijn vader.

Het is erger geworden toen ik op mijn 14e begon met het slikken van de anticonceptiepil. Mijn lichaam had wat moeite met het op gang krijgen van een gezonde cyclus, waardoor ik soms een paar maanden niet ongesteld was om daarna twee maanden achter elkaar leeg te bloeden. Omdat ik dat ongelofelijk zat was ben ik aan de pil gegaan, die ik vandaag de dag nog steeds braaf elke avond slik. Mijn haargroei is daarvan compleet op hol geslagen. Naast haren op mijn benen, foef, oksels en wenkbrauwen, begon er nu een snorretje te groeien, samen met wat haren in de overgang van mijn nek naar mijn bovenlichaam, een paar verdwaalde plukjes tussen mijn borsten en natuurlijk dikke zwarte haren rondom mijn tepels.

Jarenlang heb ik alles bijna religieus weggeschoren. Zelfs in de winter schoor ik twee keer per week mijn benen, mijn foef moest er ook aan geloven, ondanks de ingegroeide haren en de oneindige jeuk waar geen talkpoeder tegenop kon, en om de haren op mijn tepels weg te krijgen stond ik een paar keer per week met een pincet in mijn handen alles weg te plukken.

Toen ik begon met de pil groeide niet alleen mijn lichaamsbeharing, maar ook mijn lichaamsvolume. Ik ga niet zeggen dat ik puur door de hormonen ben aangekomen, maar het heeft zeker wel een rol gespeeld in het opwekken van mijn eetlust. Ik heb jarenlang in de spiegel gekeken met een extreem ontevreden gevoel. Mijn borsten worden te groot, mijn billen zijn te dik, mijn lovehandles zijn niet charmant en als kers op de taart kreeg ik overal dikke paarse stretchmarks waar ik me kapot voor schaamde.

Ik ben er een tijdje geleden mee gestopt. Ik scheer mijn oksels af en toe, mijn bikinilijn werk ik wat bij en de haren op mijn tepels gaan mee in het scheerrondje dat bij mijn oksels hoort, maar bij lange na niet zo nauwkeurig als eerst. Mijn benen… I can’t be bothered. Ik loop liever gewoon met wat beenhaar rond dan dat ik mezelf een paar keer per week in een moeilijke positie moet wurmen om alle haartjes van mijn benen af te krijgen zodat ik voldoe aan een schoonheidsstandaard waar ik niet in geloof.

Ik ga een paar keer per week naar de sportschool, let op mijn voeding en als dat betekent dat ik over een tijdje wat kilo’s kwijt ben, dan is dat fijn. Als dat niet zo is weet ik in ieder geval dat ik een gezond lichaam heb en dat dat nou eenmaal niet lijkt op de lichamen van de vrouwen op billboards (die net zo goed gezond en prachtig kunnen zijn).

Als dat mij een onneukbare vervelende feminist maakt, so be it. Ik ben liever onneukbaar dan dat ik mijn tijd spendeer aan iets wat me oprecht niets interesseert, en ik ben liever een vervelende feminist dan iemand die zich verplicht voelt mee te doen aan schoonheidsstandaarden waar ze niet achter staat.

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
admin (Author)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *